tisdag 24 november 2009

Saffransskorpor

Mycket jobb idag.
Men faktiskt att jag hann adventspynta på kontoret innan jag gick hem!
På eftermiddagen bakade jag saffransskorpor som blivit något av en tradition här hemma för att de är så himla goda! Enkelt att baka också! Här kommer receptet:
Saffransskorpor
100 gram smör
1 paket saffran
50 gram mandel
2 ägg
1 1/2 dl socker
5 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skålla & hacka mandeln.
3. Smält smöret, blanda i saffran och låt svalna.
4. Vispa ägg & socker pösigt. Tillsätt saffranssmöret och den hackade mandeln.
5. blanda mjöl & bakpulver och tillsätt dem, lite i taget.
6. Gör en deg och rulla tre längder. Grädda i 10 minuter.
7. Ta ut plåten, skär smala, sneda bitar.
8. Rosta med snittytan upp i 175 grader i ytterligare 10 minuter. Vänd skorporna efter halva tiden.
Ät & njut!
Så här fint är Angelicas fönster i kväll.
YYY

Och arbetsrummet.

YYY

5 kommentarer:

  1. Så du tjuvstartar...

    Kram
    Caroline

    SvaraRadera
  2. Skorporna låter gott!
    Jag har en plåt med matbröd för jäsning i kylskåpet (!), och som ska gräddas i morgon bitti, spännande

    SvaraRadera
  3. Mums, ska testa skorporna i helgen...

    Härligt med julpyntningen, jag har precis tagit in mitt men inte hunnit plocka upp ännu, men det kommer :)

    SvaraRadera
  4. Japp jag tjuvstartar... Gör det nästan varje år. :-D
    Skorporna ÄR verkligen jättegoda, speciellt till kaffe eller glögg!

    SvaraRadera
  5. Jag kan garantera att dessa skorpor var goda. Vi blev bjudna på några när vi hälsade på.

    Kram Ma

    SvaraRadera