onsdag 31 mars 2010

Nya gardiner

Jag har äntligen hittat gardinerna jag vill ha!
Det blir en av de här två:

Helt underbara!
De finns på den här underbara sidan:

Annars inget nytt här. Jag har opererat tänderna igen och lever på flytande föda, igen. Jag börjar vänja mig. Försöker ju att äta nyttigt också så nu börjar jag bli mästare på att koka nyttiga, släta soppor! Och FAKTISKT har jag "syndat" och ätit några löskokta ägg... 

måndag 29 mars 2010

Vit påsk

Snart är det påsk! Barnen har påsklov nästa vecka och det ska bli så skönt med lite ledigt!

Jag ska vara hemma hela påsken och pyssla i trädgården och ta det lugnt. Jag var helt säker på att snön skulle ligga kvar över påsk, det kändes ju helt tröstlöst ett tag, men nu är den faktiskt nästan helt borta!

Men vit påsk blir det visst ändå här hemma... Jag älskar ju vitt och allt som är vitt är snyggt! Så påskriset blev vitt i år. Vi pysslade små prisma-ägg från Panduro - eller det blev väl mest Emelie som pysslade med det för det är hon som står för tålamodet i den här familjen... Hon är så duktig på att pillra med små, små pärlor och gör otroligt fina smycken. Själv älskar jag att pyssla men det får inte bli för smått och pillrigt för då tappar jag lusten.

Så här fint blev det i alla fall!

Nu sitter jag och laddar inför min andra tandoperation som jag ska åka och göra nu. Det blir nya stygn i munne och flytande föda i ytterligare en vecka... Inte roligt alls men jag tror att det här blir den sista operationen i alla fall.

fredag 26 mars 2010

♥ Lek i vårfloden ♥


Nu är det ingen tvekan om att våren är här! Och idag gick barnen i T-shirt på skolgården när jag hämtade  Angelica! :-O I bäcken nedanför oss så rinner smältvattnet i en väldig fart vilket barnen tycker är kul (det är inte djupt tack och lov).
Jag har åkt på en jättejobbig förkylning som faktiskt påminner lite om vårfloden...
Funderar stundtals på att sätta en klädnypa på näsan för det rinner hela tiden. Jag hade gett vad som helst för att ligga och vila den här veckan men det är väl ungefär det minsta jag har gjort. Det har verkligen inte funnits någon tid alls för vila så risken är väl att den här förkylningen hänger i ett tag...
På soliga ställen är ju snön helt borta nu. Härligt!
I trädgården har det satt fart ordentligt nu...

Till och med bina har vaknat...

Vårblommorna är nog de mest uppskattade.
♥ ♥ ♥

onsdag 24 mars 2010

Nu kliar det i fingrarna...

Jag vill ut i trädgården och gräva!
Igår såg jag på Tinas Trädgård (TV4+) och blev så otroligt inspirerad att jag nästan inte kan hejda mig.
Programmet kan du se här, om du missade det!
Förra årets projekt var ju att fixa ett örtland, vilket jag också gjorde. Där ska jag skaffa något staket för grannarnas alla katter gillar att använda det landet som toalett.
Men framför allt så är årets projekt att fixa till en häck!
Insynsskydd och mer lummigt i trädgården.
Jag har bestämt mig för den här:
Snabbväxande och hög och tät. Måste i marken nu i mars senast början av april så det är till att börja gräva nu i påsk. Tur att vi ska vara hemma hela påsken för det lär nog ta sin lilla tid...

måndag 22 mars 2010

Studiedagar och ledigt

Barnen har studiedagar måndag och tisdag, vilket innebär att de är lediga alla fyra. Idag åkte vi in till stan för att fylla på förråden här hemma. Det är inte klokt så mycket mat det går åt för oss sex personer! Nu behövde vi lite kläder också så det blev en tur på stan och jag snubblade in på Lilla G där jag alltid hittar en massa fina saker som jag "måste ha"... Idag hittade jag den perfekta lyktan till vardagsrumsfönstret. Det fönstret är så stort att de kräver något som hänger och fyller ut lite. Hittade ett jättefint hjärta med lykta i och en prisma längst ner! Perfekt för mig!
Och sen hade det blivit påsk i alla affärer så nu får jag nog börja tjuvstarta lite här hemma med påsken! Hittade det här fina fågelboet och vaktelägg och en löpare som jag kände att jag nog behövde.
Så nu ska jag snart dyka ner i påsklådan och plocka upp kycklingar och fjädrar också!
Och snön den bara smälter och smälter... 

söndag 21 mars 2010

Äntligen!

Som små solar stod de plötsligt där i morse.
Nu tror jag faktiskt på en vår!

lördag 20 mars 2010

Vårdagjämning

Idag är det vårdagjämning!
Dagen och natten är lika långa. Det känns ju enormt positivt!

Men egentligen är inte vårdagjämningen en dag - utan ett speciellt klockslag!
Idag klockan 18:32. Alltså - NU!

Vi har som tradition tagit fram grillen på vårdagjämningen, men i år blir det inte så... :-(
Grillen har gått sönder (jo, jag borde ju ha tagit in den i höstas... jag vet...) och jag är sjuk.
Vi får ta det nu i veckan istället, om jag bara blir lite bättre. Grilla korv över öppen eld, lär det bli för grillen är ju fortfarande lika trasig...

Jag ska köpa/bygga en ny grill längre fram i vår.
Min dröm är Jamie Olivers uteugn i kombination med grill...
Det vore så otroligt lyxigt att stå ute i sommarkvällen och laga mat.
Istället för god grillad mat får det bli Marockanska lammburgare efter ett recept från Leilas Guldkant på vardagen. Inte helt fel det heller.

fredag 19 mars 2010

På plats


Jag - 1978                                                                       Angelica - 2010

Nu har jag hämtat pappas snurrfåtölj! Den är starkt förknippad med honom så det var något jag verkligen ville bevara! Samtidigt så är den otroligt skön att "hänga" i och så vågar jag lova att det är bra kvalitet... Eftersom den är lika fin idag som den var när jag var liten... Snygg vet jag inte om den är, men den har en plats i mitt hjärta så det spelar ingen roll!

Jag är alltså hemma nu igen. Körde hem efter kursen igår och var otroligt trött. Drack Red Bull och kaffe tills ögonen såg ut som golfbollar... men somnade gjorde jag i alla fall inte! Inte i min säng sen på natten heller.

Desto tröttare idag. Jag köpte en ny film på en bensinstation på vägen ner som jag tänkte se i kväll. Blev nyfiken när jag såg omslaget bara... vilken teknik för att få jordens undergång att se så verklig ut. Det måste man ju se.

Avslutar med att visa upp min konstiga krukväxt... En vanlig krukväxt som jag köpte på Ica Maxi för att jag saknade lite grönt i ett fönster... Men nu har den fått ogräs? Eller är det en blomma? Jag har aldrig sett något liknande, den är skum men ganska kul.

torsdag 18 mars 2010

Sista dagen i huvudstaden


För den här gången. Sitter på bussen på väg mot Slussen och tänker att jag skulle kunna vänja mig vid det här livet... Sätter mig vid ett färdigdukat frukostbord, får smörgåsar, fika, godis och lunch serverat hela dagarna och kommer sen hem till ett färdigdukat middagsbord. Nu ska jag krama ur de sista kunskaperna ur kursen.

onsdag 17 mars 2010

Full fart framåt...


Jag är på kurs i Stockholm den här veckan. Det är en jättebra kurs som jag kommer ha stor användning av. Konstigt hur fort jag känner mig hemma i Stockholm igen, det känns som att det var förra veckan jag satt här i tunnelbanan på väg till jobbet sist... Men jag kommer aldrig ifrån känslan att vara en av hundratals myror på väg mot myrstacken när man tågar fram i rusningstrafiken...

måndag 15 mars 2010

EFIT - Måndagen den 15 mars 2010

Så var det dags för EFIT (Ett Foto I Timmen) igen!
Vill du se de andra titta in här!

06:22
Jag har "snoozat" i 22 minuter... Dags att gå upp.

07:30
Vi äter frukost. Emelie är klar och på väg ut till bussen men vi andra dröjer oss kvar.

08:30
Jag har lämnat barnen vid skolan och går ut och går.
Måste börja den här hektiska veckan med en långpromenad för att samla krafter..
Går förbi några hästar.

09:30
Promenaden tog en timme! Nu är jag hemma och nyduschad.
Fixar håret.

10:30
George kommer hem och vi tar en fika.

11:30
Jag packar. Åker till Stockholm i eftermiddag för min kurs som börjar i morgon.

12:50
Väntar utanför skolan för att hämta Angelica. Hon brukar inte direkt vara den första som springer ut...

13:50
Har fått problem med firmans hemsida igen och mejlar fram och tillbaka med Sitoos support för att bilderna ska bli synliga igen. Tydligen har jag två startsidor... förstår ingenting dagen till ära.

15:00
Men OJ DÅ alla mina byxor ligger i tvätten och jag tänkte åka ungefär... nu.
Har hetstvättat och står nu och väntar på torktumlaren (som kommer krympa byxorna mer än jag orkar tänka på just nu...).

15:56
Packar in i bilen för att ge mig iväg.


17:00
Jag blir bländad av solen hur jag än gör, tur jag tog med mig solglasögonen.


18:30
Dags att fylla på energi... Världens största köttbullesmörgås & stor kaffe.

21:00
Framme! Jag kämpade mot tröttheten de sista timmarna.

23:00
Väntar på mamma som kommer med flyget från Prag. Sen ska vi gå och lägga oss i övernattningslägenheten. Jag är sååååå trött nu, tycker det är jobbigt att köra 40 mil speciellt när jag blir bländad hela tiden. Först av solen och sen av alla som inte bländar av helljusen (det gör mig sur).
Sista bilden är lika suddig som mina ögon just nu... (har inget stativ med mig)
Tack för idag!
God natt!

lördag 13 mars 2010

Vårtecken

Det är ganska tyst från mig just nu. Det beror på att jag dels håller på och storstädar mig igenom hela huset vilket tar en enorm tid, har det visat sig. Parallellt med det så tar jag mig igenom en känslomässig berg-och-dalbana när jag går igenom pappas saker så jag orkar inte så mycket just nu.

När jag hängde ut genom sovrumsfönstret för att tvätta utsidan av fönstret så fick jag syn på min ros- och lavendelrabatt som ligger utmed väggen i söderläge och där har det börjat växa!!!
Det finns hopp!
Nu ska jag städa vidare...
På måndag åker jag till Stockholm för att gå på kurs, det ska bli jättekul!