fredag 3 september 2010

Bila eller flyga...?

Vi är lite i valet och kvalet om vi verkligen ska fortsätta att bila ner till Grekland om somrarna, eller helt enkelt börja ta flyget ner. Och i så fall sälja husbilen. Inget lätt val. 
För det finns verkligen ingenting mysigare än när hela familjen satt sig i husbilen och vi börjar rulla mot Grekland! Bara jag går in i husbilen, även när den står parkerad här i Sverige, så luktar det resa så jag får lust att bara rymma!
Och ska man bila så ska man ju ha husbil, den saken är ju helt klar...
Man stannar till och vilar, äter och ser stora delar av Europa. Absolut på + sidan.
Men sen... När man har varit på semester länge, är så där semesteravkopplad och ligger på en strand i Grekland och vet att man har hela den där resan framför sig för att komma hem.
Då är det inte lika kul.
Då skulle man vilja ta en taxi till flygplatsen och vara hemma om fyra timmar (eller åtminstone i Sverige om fyra timmar). 
För det är ju inte ALLTID kul att bila...
Plötsligt är motorvägen avstängd och en orange pil visar en rakt in i stan eller ut på landsbygden.
Och då slår det aldrig fel att det är i ett land där navigatorn bara har information om stora vägar som motorvägar. De där orange pilarna försvinner snabbt och snart är man ute och kör bara på måfå och hoppas att man snart ska se en skylt som är grön och verkar visa till någon sorts påfart till motorvägen.
ska man komma på att man borde ha tankat när man var på en motorväg (George väntar gärna till i sista stund - något vi inte är helt överens om...) och börjar barnen slåss samtidigt som någon välter ut en tvåliters flaska Coca Cola över heltäckningsmattan.
tänker man: Nästa år flyger jag!
Men sen, när allt flyter på, vi är på rätt väg och hittar en jättemysig restaurang som serverar helt underbar mat, alla är mätta, glada och stereon trallar och solen skiner - då är det ju världens upplevelse att tuffa fram genom Europa med de människorna jag älskar mest av allt på hela jorden!
Och när vi börjar bli trötta så hittar vi en bra plats att parkera på (och trygg plats) och lagar lite mat, bäddar ner sängarna och sätter oss ute och småpratar medan solen går ner.
Då är det jättemysigt att bila!
Om man bara överlever vägarna i Serbien, Makedonien och Grekland...
Vi höll på att köra över en hel flock får strax efter den här bilden togs.
Nu när jag ser bilden så... ja, de varnar ju för boskap på vägen faktiskt.
Men visst vore det ju ändå en otrolig skillnad att flyga ner på fyra timmar!
Vi spenderar ju en av våra semesterveckor på vägarna, och den veckan skulle man faktiskt kunna göra något annat. Och vi skulle ju få råd med ganska många flygbiljetter med pengarna vi skulle få för husbilen. 
Men vi skulle inte kunna ta med oss så mycket saker...
Hm får fundera vidare...

4 kommentarer:

 1. Ja hur var det nu med det gemla revyn-
  Expressen eller Aftonbladet??För eller emot?

  SvaraRadera
 2. det finns en massa för- o nackdelar med att sälja husbilen precis som att välja att flyga
  man spar en resvecka, man kan ta mycket bagage med sig, man behöver inte passa tider så där jättemycket
  man får uppleva mycket tillsammans på väg dit resp hem
  och hur länge kommer det att finns billiga flygbiljetter?

  SvaraRadera
 3. Det där var en kul berätttelse från verkligheten. Visst finns det fördelar med den ena eller det andra.
  Ni har ju provat att åka med bara en vanlig bil och det var ju rätt svårt att få plats med allt, så på det viset är ju en husbil bättre. Men oj vad tid och kraft man spar på att flyga. Men då måste man ju ha en bil på plats, annars blir det ju lite knepigt.
  Ni har lite tid att tänka på det här ...

  SvaraRadera
 4. Jaaa, det är ju det ena med det andra det där.. ner kan det ju vara mer än mysigt. Ha nått se fram mot men hem är det nog inte lika trevligt som du skriver. Det är på två vis allting som man säger, mycket tid går bort men ni får ju se mycket på er resa genom Europa med.

  SvaraRadera