tisdag 16 augusti 2011

Idag har vi tillbringat sex timmar med att fixa ETT papper. Man kan bli galen för mindre.
Det var sagt att vi skulle komma klockan 10:30 för att skriva på ett papper men när vi  kom dit så var givetvis ingenting klart istället sa de att vi var tvungna att skaffa en stämpel, i Vonitsa. Några mil dit så det var bara att sätta sig i bilen och åka dit, skaffa stämpeln och sen åka tillbaka till Lefkas för att få en annan stämpel och sen få ett papper som vi skulle gå med till ett annat kontor, sen till ytterligare ett kontor för att få en kopia på det här välstämplade pappret och sen tillbaka till det första kontoret för att möta damen som hjälpt oss i dörren för hon skulle gå och köpa bröd.
Så vi gick också och köpte bröd.
Och diskuterade hur skönt det är med datorer. I Sverige. Att man slipper GÅ till alla kontoret.
För tänk om vi skulle få gå till Transportstyrelsen för att fixa något papper för bilen, sen till Skatteverket för att betala skatten, sen gå till kommunen för att fixa något med sophämtningen och så vidare. Det är klart man inte hinner jobba då!
Kattungarna följer vårat packande med blicken.
I morgon eftermiddag rullar vi hemåt.

2 kommentarer:

 1. Tänk det där låter skrämmande likt Belgien. Åtminstone när vi bodde där, kanske är bättre numera (hoppas man ju). Fast i ert fall var det nog snäppet värre faktiskt. Fint att ni fick tillfälle att köpa bröd :-)
  Ni kanske får med er några kattungar hem utan att ni vet om det.
  Ni och jag åker hem i morgon.

  SvaraRadera
 2. Jösses. Som du själv säger, klart man inte hinner jobba då. Hur GÖR folk därnere? Inte kan man fara runt på det sättet. Ofta tackar jag någon för att jag är född i Sverige. Å andra sidan antar jag att man anpassar sig.

  Ska det bli skönt att åka hem? Blandade känslor kanske? Kör nu försiktigt :-)

  SvaraRadera