onsdag 10 augusti 2011

När jag kommer hem...

... då ska vi måla om huset, för det hann vi ju inte i våras.
Det är vad jag vill hinna med innan hösten kommer.

Men sen måste jag ersätta några fruktträd som ska ge mig den där lummigheten som jag försöker ordna på tomten... Och något att hänga hängmattan i...

Fick jag drömma fritt så skulle jag fixa mycket, mycket mer i trädgården innan hösten kommer - men jag vet att jag inte kommer att hinna med mer än så. Att måla huset lär ta sin tid, och får ta sin tid...
Igår kväll var vi hos en familj här i byn som måste ha världens läckraste hus.
Jag blev så inspirerad att jag hade svårt att sitta still...
Tyvärr hade jag inte kameran med mig, men de hade ett utekök som jag blev otroligt avundsjuk på, helt gjort i sten. Sen hade de byggt en kran på väggen, helt av snäckor. Ett stort, tungt, mörkt träbord som han hade byggt själv - allt sånt som jag blir imponerad av!
Jag blir inte ett dugg avundsjuk på sånt som folk köper färdigt, jag menar - det kan ju alla göra - men när man tar saker man har eller hittar och gör läckra saker av dem.
Då blir jag grön av avundsjuka!
- Varför kom jag inte på det där själv???
Kastro Beach, Lefkada

2 kommentarer:

  1. Välkomna hem. Förstår att det är kul att tänka på allt som ska göras. Men försök hålla kvar semesterlunken och harmonin som ni har nu. Jobben springer inte ifrån er i alla fall.
    Något utekök tror jag ni kan glömma här ... Fast det är frestande, det förstår man ju.

    SvaraRadera
  2. Härlig bild med stolen, att sitta och drömma. Vi har sett ert hus i Krisdala, det är inte grönare på andra sidan vägen!

    SvaraRadera