söndag 24 juli 2011

Old times

Här känns det ofta som att tiden står helt och hållet stilla.
De här små damerna passerade just utanför huset, de gick armkrok och småpratade.
Så långt ifrån stress man kan komma...

Visst utvecklingen når ju hit också, jag har ju till och med lyckats få Internet hit, och de flesta har mobiltelefoner idag - men de lever ändå väldigt annorlunda mot vad vi gör hemma.
De tar det lugnt. Och det kan ju vara nog så irriterande när man själv vill att något ska hända, som att man vill få en spis lagad eller någonting levererat hem men lär man sig att leva med de små momenten så tycker jag att vi har mycket att lära av mentaliteten här.

Och jag tror att det är därför de blir så gamla här i sydeuropa.
Dels för att de äter nyttigare, men framför allt för att de inte stressar.
Här är Georges familj, 1981.
Det är 30 år sedan men bilden kunde lika gärna ha tagit idag.
Just deras hus har ändrats men det finns massor av hus som ser ut som deras gjorde då.
Inte viktigt med rostfria vitvaror som matchar direkt...

4 kommentarer:

 1. är det George som står längst till vänster?

  SvaraRadera
 2. Ja, det är ett helt annat sätt att leva den saken är klar. Det har sina fördelar båda våra sätt. Kul att se bilder på Georges familj och jag undrar också: är det George eller hans bror på bilden?

  SvaraRadera
 3. Ann-Charlotte Larssonmåndag, 25 juli, 2011

  Vilken fin bild på de två damerna. Vi har mycket och lära tror jag, skulle gärna byta med dem, vi stressar alldeles för mycket med allt.
  Ann-Charlotte.

  SvaraRadera
 4. Jag tycker också att vi har en del att lära av deras sätt att leva, helt klart. De umgås och ses på ett helt annat sätt än vad vi gör. De prioriterar BRA mat och går och köper färskt bröd varje dag. Vägen fram och tillbaka från bageriet kan ta en timme eftersom de stannar och pratar med alla de möter.

  Barn, tonåringar, vuxna och gamla umgås och lever tillsammans istället för att barn dumpas på dagis och gamla på ålderdomshem...

  Ja, det är George på bilden. Det finns inte så jättemycket foton så det är kul när man hittar lite bilder så att jag kan "rädda" dem (skanna dem). De är väldigt solblekta alla bilder.

  SvaraRadera