söndag 18 april 2010

Bevara minnen

Vad annars kan man göra en regnig söndag än att få lite ordning på alla fotografier som jag samlat på mig. Jag tar otroligt mycket fotografier så det gäller att bevara dem någonstans där de blir lätta att titta på.
Album alltså. Jag har alltid "scrappat" mina album, klippt & klistrat och fixat i albumen vilket är jätteroligt men... Det tar tid. Och med fyra barn, med egna små minnesalbum från deras barndom och ett familjealbum så blev det fem album som skulle fixas parallellt. Ohanterbart var vad det blev.
Så jag la det på hyllan. Bilderna samlades i datorn och i högar och så tappade jag nästan helt kontrollen på vad jag hade fotat och när.
Tills jag kom på det här med "fotoböcker"! Jag ÄLSKAR dem! Man bara tillverkar hela boken i datorn, beställer och så kommer den i brevlådan!

För min del blir det till och med billigare eftersom jag fotar hundratals bilder på en semester och på det här sättet så komponerar jag ihop dem så att endel blir små och en del blir helsidor så det ryms ju många bilder på en sida.
Det är verkligen ett bra sätt att bevara digitalbilder, smidigt att ställa i bokhyllan och lätt att göra!
Det finns många olika företag som fixar fotoböcker, men de jag använder är Ifolors.

2 kommentarer:

  1. Ja dom där fotoböckerna är fantastiska.
    Flera vänner håller på med dem och tanken är att vi ska göra det men det har inte blivit av ännu...men det blir.
    Resultatet blir det bästa...och så är det inte svårt alls.
    L&R i TN

    SvaraRadera