söndag 28 februari 2010

Sportlovet är slut

Och snön regnar bort.
Det gör verkligen ingenting alls. Nu har vi haft snö så det räcker. Nu kan vi få se några snödroppar!
Jag har ägnat sportlovet åt att "komma ikapp" hemma.
Dessutom har barnen legat sjuka så det har inte blivit någon skidåkning eller skridskoåkning direkt.
Ny vecka drar igång i morgon med allt vad det innebär.
Det känns så skönt att det är ljusare ute nu, kvällen kommer senare och det är ljust när jag åker iväg.
Dessutom droppar det om taken och vi ser återigen studsmattan där ute på gräsmatan...

Nu är det inte långt kvar till....

lördag 27 februari 2010

Grattis Emelie!!!

Som fyller 14 år idag!!!

Hon har firats på sängen och fått en hel hög med paket!
En bra bit mot drömrummet nu. Hon ska byta bort sitt turkos rum till cerise och svart.
Idag fick hon en bäddsoffa där kompisarna kan sova över mm.
Och kläder, smycken, smink så klart - som sig bör när man är fjortis... :-D

När man väl brottats med Ikeas beskrivningar och skruvar och muttrar så blev det ju riktigt bra!
Bara nya tapeter kvar...
Tänk vad tiden går fort! JAG tycker inte det var länge sen vi bodde i Grekland och hon föddes!

fredag 26 februari 2010

Bokrean

Idag har vi varit på Bokrean! Jag köper så mycket böcker under året så det brukar inte vara så många romaner som jag längtar efter där. Däremot så kan jag inte stå emot kokböcker! Jag vet inte vad det är, men jag bara måste ha dem när jag ser dem... Några romaner ska jag beställa på Adlibris bokrea. Idag blev det de här böckerna:
Maten från Italien, en resa för matälskare - Pasta - Baka färskt bröd - Tjejernas grillbok och Inspirerande hem Livets Goda. På vägen hem satt Emelie och läste högt för oss alla ur "Maten från Italien". Vi var så hungriga och satt riktigt och drägglade över allt gott...

Jag skrev Veckomatsedeln i morse och sen åkte vi och handlade allt! Jag har härmat Caroline och väljer maten till veckomatsedeln ur kokböckerna och går på det sättet igenom alla kokböckerna. Det är roligt och så blir det att man äter lite annat än de vanliga rätterna.

torsdag 25 februari 2010

Våfflor och födelsedag!

Idag gjorde jag våfflor! Himmel så gott det är. Vi satt just och undrade varför vi inte äter det oftare... Jag har glömt bort att göra det.
Den 25 mars är det våffeldagen.
Det finns faktiskt en hel hemsida om våfflor... Ganska fascinerande att någon kommit på tanken att göra en sån! Den finns här!

Och idag fyller Elsa 1 år!
Hon är ju en sån där fin kanin med stamtavla så vi vet när hon föddes.
Hon har fått en tårta gjord av en riskaka, sallad, morötter mm.
Något som är tråkigt är att det bara verkar vara ett rådjur kvar av de fem som besökt oss hela vintern. De har reducerats i stadig takt från fem till tre (som de var ganska länge) och sen till två och nu verkar det bara vara ett! Det tycker jag är sorgligt!

Men, den uppmärksamma ser att jag till slut lyckades få den på kort! Men det var inte riktigt lika maffigt att ta kort på ett rådjur som när de var fem... Hon kämpar på i den djupa snön. Hoppas att hon klarar sig till våren!




onsdag 24 februari 2010

EFIT - Onsdagen den 24 februari 2010


08:30
Solen skiner idag! Det gör ju det värt att hoppa ur sängen!
09:30
Duschad och klar! Men jag FRYSER och värmer mig med en kopp kaffe!
10:30
Jobbar på kontoret idag. Många fakturor att skriva och ännu fler att bokföra.
11:30 - Jobbar fortfarande. Isen gör ganska fantastiska skulpturer på garaget, från tak till mark. 12:30 - Avslutar på kontoret. Utanför fönstret är det full fart, många bilar som krånglar i det här vädret så det är mycket att göra i garaget just nu...13:30 - Hemma hos barnen igen. Angelica bygger ett slott till sina hästar.

14:30 - Jag bakar bröd. Provar ett nytt ur min nya kokbok "Smaker från Saltå Kvarn". Det blev ett nyttigt bröd med bl.a. russin, solrosfrön & linfrön i. 15:30 - Medan bröden är i ugnen så anmäler jag mig till en 3-dagars bokföringskurs i Stockholm. Det ska bli roligt!

16:30 - Jag fixar och donar i köket och lyssnar under tiden på Hypnositören som börjar bli riktigt spännande...17:30 - Det blir grekisk mat i kväll, Pastitsio.18:30 - Men det är inte snabbmat direkt... 19:30 - Gott blev det i alla fall!

20:30 - Vi satte på en film, det blev Bröllopsfotografen idag. "Sådär" tyckte jag om den...
Sen fastnade vi i soffan med våra tekoppar hela kvällen lång...

Alexandra är sjuk, hon fick feber och började kräkas och orkar inte vara vaken alls. Jag blir alltid så himla orolig när barnen är sjuka.

Det var allt för mig den här gången! Kul att du tittade in - lämna gärna en kommentar så blir jag jätteglad!

EFIT - Den 24 februari 2010

Det är visst problem med Blogger idag?
Jag är med på EFIT, bilderna kommer... när Blogger så vill.
Dags att byta blogg kanske?

tisdag 23 februari 2010

Sportlov!

Det är inte tal om att ta bilen idag! Här har det vräkt ner och plogbilen har inte hunnit med så det är tur att det är sportlov och jag kan vara hemma idag.
Alexandra och jag tog sparken upp till affären. Snön piskade i ansiktet och man känner sig faktiskt lite som en "urtidsmänniska" som kämpar fram i motvinden för att släpa hem sin mat...
När vi kom hem så skottade vi en väg upp till vedboden. Urtidsmänniskor som vi är... så måste vi ju ha värme i huset också!

Och självklart så fixade vi det OCKSÅ!

Och när vi klev innanför dörren, snöiga, trötta, hungriga och kalla... Ja, då satt George vid datorn, Emelie låg i sin säng och läste, Ellen och Angelica låg i varsinn soffa och såg på tecknat och då känns det inte jättekul att ställa sig och laga mat åt alla de här "trötta" människorna... Faktiskt.

måndag 22 februari 2010

- 24°C

God morgon gott folk!
Här är det -24°c idag och det känns... En kund som kom ner till garaget (som bor ute i skogen) hade -28°c när han vaknade!!!  Man börjar undra: Är det här nya istiden?

Vi skulle ha åkt till Stockholm nu på morgonen men har tyvärr fått ändra våra planer (på grund av annat än kylan) och får åka upp på onsdag istället. Svårt att planera om när väskorna står packade och bilen tankad och klar.

Vi får vända på veckan och göra det vi skulle ha gjort i slutet av sportlovsveckan i början istället och det innebär Kalmar idag. Och köpa presenter till Emelie som fyller fjorton på lördag. Hennes önskelista är en länk till ett rum på Ikeas hemsida... Och därefter Gina Tricots och H&M hela lager av nyheter. Det var billigare när man kunde åka in till en leksaksaffär och köpa lite Lego... För både Ikea, Gina Tricot och H&M ligger i Kalmar.

Igår tappade Angelica sin första tand! Så nu börjar även vår minsta bli stor!
Så tandfen var här i natt. Tyvärr så sov vi alla så djupt så vi missade henne när hon smög omkring här...

lördag 20 februari 2010

* S * N * Ö *

Dagens projekt: Att få bort snön från studsmattan. Den var så nedtyngd av snö att den nästan nuddade marken...
Det kan man ju påminna sig om sen i sommar... Att snön var lika hög som studsmattan.
Det blev en perfekt koja under studsmattan!
Angelica i sin koja!

Våra små vänner

Det är verkligen synd om fåglarna och de andra vilda djuren just nu. I natt när jag skulle gå och lägga mig så var rådjuren precis utanför mitt fönster. De stod och åt under fågelmaten. Av de fem vackra rådjuren finns bara tre kvar. En vet jag blev överkörd den andra vet jag inte. Att de är otroligt hungriga är inte att ta miste på för de brukar aldrig vara så här nära människor annars.










Vi får allt fler sorter till vårat "Fågel-Café", och när jag sitter här inne i värmen och myser så känns det skönt att veta att fåglarna åtminstone får mat här utanför!



Idag kom en domherre på besök.

Nu ska vi ut och leka i snön!