tisdag 8 juni 2010

I Astrid Lindgrens spår...

Nu har jag varit på teater i skolan. Alexandras klass 6 som gjort en Astrid Lindgren-musikal. De var helt otroligt modiga. ÄR barn modigare idag än vad vi var när vi var små? Jag hade ALDRIG I LIVET suttit och sjungit "Lilla Katt" inför hela klassen och alla föräldrar när jag var tretton år... (Då sjöng jag väl mest Gyllene Tider för den delen...) De är jättetuffa och även killarna sjunger och agerar vilket jag tycker är coolt!


Igår kväll så ösregnade det här. Vi tände ljus och satte på Avatar, en film som vi hade tänkt se ganska länge nu (men solen har ju skinit hela kvällarna och då går man ju inte in och sätter sig vid teven direkt)... Underhållande var den absolut, bättre än jag trodde den skulle vara eftersom jag redan från början var helt säker på att det inte var min typ av film. 
Men det går ju inte att komma ifrån att det inte ÄR min typ av film. Jag somnade. 
Men den är absolut sevärd.

Idag var visst stora TAND-dagen. Vaknade med ny, förvärrad tandvärk. Den som jag hade förra veckan gick ju bort lagom till att jag hade fått en akuttid hos tandläkaren. Nu kom den tillbaka med full kraft och jag stod inte ut en sekund med den smärtan. Hela ansiktet gjorde ont! 
Men Emelie skulle till tandläkaren och dra ut en tand (för hon ska få in tandställning även i överkäken efter sommaren) så jag tänkte att jag talar om för dem hur otroligt ont jag har så kommer de så klart att hjälpa mig!
Ha ha ha.
Nej, just det. Men jag kunde ju få en tid till i morgon.
Och sen har ju apoteket värktabletter.
(Både Astrid Lindgren och tandvärk i en och samma bild...)

Men så skulle jag ju till Västervik idag igen för en sista koll hos specialisttandvården (som inte lagar tänder eller botar tandvärk). Det var jättekul att de skulle rota runt bland mina tandrötter medan jag kunde bita dem för att jag hade så ont i tanden. 

Tack och lov så hade DET i alla fall blivit bättre och jag slipper gå dit mer!
Det var ju värt att fira!
Det gjorde jag på Walters Foto...
DÄR har de roliga leksaker! 

7 kommentarer:

  1. VAD köpte du???

    Ja, jag tror barn är modigare nu än när ni och vi var små. Mer säkra på sig själva. Det är bra det. Det har de nytta av i livet.
    Hade varit roligt att se den där föreställningen. Tyvärr kan man inte vara på två ställen samtidigt.

    SvaraRadera
  2. Nej så är det ju (att man inte kan vara på två ställen samtidigt), även om jag känner att jag nära på är det ibland.

    Man skulle kunna klona sig och liksom placera ut kopior av sig själv lite här och där (en som går på föräldramötet, en som lagar middagen, en som klipper gräset och en som sitter och jämför priser på försäkringar och telefonabonnemang...).

    Vad jag köpte??? Batterigrepp till kameran. Det fanns bara ett kvar (till ett pris som låg flera hundra under de andra) hade jag sett på nätet och av en ren slump så låg den affären i Västervik dit jag ju ändå skulle...

    SvaraRadera
  3. Det var ju "väldigt kul" med ett batterigrepp. Nu förstår du varför Margaretha övertagit min Pentax mod. ä. Lika bra att göra slut på alla anledningar till avundsjuka - en gång för alla.
    Lycka till med seriebilderna. Kram Jan

    SvaraRadera
  4. Ha ha jasså är det därför mamma har fått ta över kameran...
    Ja du lär väl få se mina experiment här på bloggen. Och om inga bilder dyker upp så förstår du att det inte går något vidare...
    Himla kul är det att ha en ny avtryckare även när jag har kameran åt andra hållet och så otroligt bra grepp på kameran.

    SvaraRadera
  5. Ttandvärk är verkligen ett helvete och man vet knappt vart man ska ta vägen. Håller dessutom helt med dig att det är svårt att då hjälp när man behöver, spciellt av specialisterna som är hårt bundna av FKs regler. Hoppas iaf att det löser sig imorgon.

    SvaraRadera
  6. Va' då för regler???
    Va' e' FK för nå't?
    Har man ont ska väl inga regler sitta i vägen för att bli behandlad...
    Verkar som Krångel Sverige är i topp form.
    L&R i TN

    SvaraRadera
  7. Det är specialistmottagningen där jag går för problem med tandrötterna. De opererar och gör mycket - men de lagar inte hål. Den avdelningen ligger på Västerviks sjukhus och det är speciella tandläkare som jobbar med det.

    Sen har FörsäkringsKassan en hel bok med regler för vad som går under vad, hur mycket som staten ska bidra med beroende på vad man gör, ålder osv. Så regler är det gott om.

    Det känns bara otroligt konstigt att gå till tandläkaren med tandvärk och gå därifrån med samma tandvärk. Specialist eller inte...

    SvaraRadera